Faldgruber ved årets julefrokost

Det er tid til årets julefrokoster i hele Danmark, hvor mange arbejdspladser og vennegrupper samles om den årlige fest, med snaps, øl og lækker julemad.

XC1 ser derfor nærmere på de hyppige faldgruber for de mange julefrokoster, for selvom de kan være rigtig sjove og mindeværdige, kan enkelte fejl ødelægge det hele. Læs med og se hvilke 3 fejl du for alt i verden skal prøve at undgå. I hvert fald hvis du ikke vil vågne op med moralske tømmermænd dagen efter. 

Faldgrube 1: Begrav stridsøksen

I alle sociale grupper er der nogle man kan lide og måske 1-2 stykker, man har et mere anstrengt forhold til. Det er specielt ikke ukendt på arbejdspladsen, hvor man sjældent er bedste venner med alle kollegaer.

Men julefrokosten er ikke tidspunktet til at få afgjort en diskussion eller at konfrontere det problem der nu måtte være. Du får hurtig indtaget nogle øl og snaps, hvilket betyder du nemt bliver fuld i større eller mindre grad.

Det kan desværre lede til, at du smider hæmningerne en smule – også på den dårlige måde! Så undgå at blive uvenner eller diskutere med folk under julefrokosten, da du kan komme ud i en verbal ordkrig og sagt en masse du ikke mener. Denne faldgrube gælder specielt for medarbejdere på en arbejdsplads.

Faldgrube 2: Pas på affære – og brug kondom!

Vi danskere ved alle sammen at julefrokoster er højsæson for utroskab og affære med dem, man har haft et godt øje til i løbet af året. Her bør du være meget velovervejet.

Gør dig allerede tanker om det inden du tager afsted, så det er clearet mentalt på forhånd – og inden du har 5-6 snaps i blodet. Der er intet i vejen med en affære, men der kan være noget moralsk, hvis det er med én i forhold. Det moralske aspekt må være op til den enkelte.

Men uanset hvad I ender med, så sørg for at bruge kondom. De koster ingen penge og der findes mange gode kondommærker på markedet. Så det handler i høj grad bare om at være velforberedt som mand og at have respekt for hinanden.

Det er aldrig særlig heldig eller rart, at finde ud af man har smittet hinanden eller endnu værre; gjort kvinden gravid fordi man var hæmningsløs i 10 minutter!

Læs også: Hvad er et kondom lavet af?

Faldgrube 3: Dårligt musikvalg

Musikken betyder utrolig meget for alle fester og til julefrokosten er det ingen undtagelse. Som arrangør for eventet bør du derfor være meget grundig i dit musikvalg. Overveje om det skal være live musik af et band, eller om en god playlist kan klare opgaven.

Det kan ligeledes være at en DJ vil passe bedst til målgruppen. For i sidste ende er det målgruppen der definerer hvilken type musik og numre der bør spilles igennem festen.

Du må ikke fejle på musikken og hvis det fx. er på arbejdspladsen, kan du jo passende høre til kollegaernes ønsker for at få et indtryk af deres forventninger og behov.