Faldgruber ved årets sommerfest

Efter vores seneste artikel om faldgruber ved årets julefrokost, har vi nu valgt at fokusere på sommerfesten. Der holdes rigtig mange fester henover sommeren, men som arrangør/vært, kan mange ting påvirke om det bliver en sjov fest.

Vi giver dig derfor 5 centrale faldgruber du skal undgå, hvis du gerne vil holde et brag af en sommerfest. Læs med her.

1. For lidt alkohol

Først kan for lidt alkohol lægge en gevaldig dæmper, på selv den bedste sommerfest. Hvis I pludselig løber tør for spiritus, bliver det nogle lange sidste timer.

Der skal være nok med alkohol, måde i mængden og i variationen, så man ikke skal drikke det samme hele tiden. Vi er bevidste om at alkohol koster penge, men det er uden tvivl det hele værd. I hvert fald hvis du vil glæde dine gæster.

2. For lidt mad

For lidt mad er heller ikke særligt heldigt. Alle der har stået med ansvaret for mad til 20-25 mennesker, ved hvor svært det kan være at beregne. Det er praktisk talt umuligt, hvorfor du bør tage udgangspunkt i hvad folk maksimalt kan spise.

Viser det sig at de ikke spiser op, vil du trods alt have lækre rester til overs, du kan varme næste dag. Større er “skaden” ikke, modsat hvis du har gæster som går sultne i seng. Det er ikke sjovt at feste på sulten mave!

3. Den forkerte musik

Musikken er kernen i alle fede fester. Vi har alle forskellige musiksmag, men der er alligevel numre som de fleste kan lide. Musiknumre som alle kan danse med til og det er afgørende, hvis det er sådan en sommerfest du ønsker.

Musikken vil uden tvivl påvirke hvordan festen udvikler sig og derfor gør du klogt i at lægge mange tanker i dit musikvalg. Uanset om det er et live band eller en Spotify playlist der skal underholde gæsterne.

4. Du tager ikke højde for vejret

Du skal altid tage højde for vejret, specielt hvis du ikke ved om regnen kan komme fredag, lørdag eller søndag. I Danmark er der meget ustadigt vejr og det skal du være forberedt på som gæst.

Det kan blive en fuser, hvis du planlægger at man kan sidde udendørs, men det så bliver for køligt eller begynder at regne. Tag derfor højde for flere udfald af vejret, så du har en nødplan klar.

5. Forkert sammensætning af gæster

Sidst et område der sjældent gør sig gældende. Men den forkerte sammensætning af gæster, kan være uheldigt. Det kan fx. være et par venner, der ikke kan med hinanden, eller et tidligere kærestepar, hvor der fortsat er gnidninger.

Anspændte og problematisk forhold kan hurtigt lægge en dæmper på sommerfesten, eller præge den i en negativ retning. Tjek derfor op på, at gæsterne vil fungere med hinanden, uden der er en masse spændinger eller lign.