Hvad er kondomer lavet af?

En af de mest udbredte former for prævention er kondomer. Og der er en grund til at det lille stykke gummi er så populært, for det er en af de mest sikre former for prævention, der findes.

Men hvad er kondomer egentlig lavet af og hvorfor er de så gode?

De mest udbredte materialer

Langt de fleste kondomer er lavet af latex, som er saft fra gummitræet. Saften ligger imellem barken og stammen, og ved at lægge det rigtige snit i barken, kan man få saften til at løbe ud af træet og ned i spande. Derefter fragtes saften til store fabrikker, hvor den behandles til et færdigt kondom, som du kan købe i supermarkedet.

Desværre er der nogle mænd, der er så uheldige, at de er allergiske over for gummi, og så kan de jo af god grund ikke anvende kondomet under sex. Heldigvis findes der også andre materialer, der kan anvendes.

Fåreblindtarm og polyurethan er materialer, som også kan anvendes til at lave kondomer. Fårblindtarm kan dog ikke beskytte mod kønssygdomme, men beskytter stadigvæk mod graviditet, mens polyurethan er et plastmateriale, der ikke er nær så smidigt som latex, men beskytter ligeså godt.

Deres mange fordele

Der findes mange fordele ved at bruge prævention. Udover den helt åbenlyse, som er, at du som dreng måske ikke ønsker at gøre en pige gravid, eller at du som pige ikke ønsker at blive gravid, er du også beskyttet for kønssygdomme, som ellers let kan smitte under sex.

Det er den mest sikre præventionsform, men den er dog ikke helt sikker. De beskytter imod graviditet i op til 97 procent af alle tilfælde, ifølge Netdoktor, så det kan altså være en god idé at benytte sig af anden prævention samtidig, hvis I vil være fuldstændig sikre på ikke at blive gravide.

Hvis du bruger glidecreme i sengen, skal du også passe på, da oliebaserede glidecreme kan beskadige latexkondomer. Den største fordel ved kondomet er måske, at du ikke skal til lægen eller have en recept for at kunne købe dem. I gamle dage stillede du mønten på højkant på apoteket, men i dag går du bare ind i supermarkedet og tager en pakke ved disken, så du er godt beskyttet.

Hvis du ikke kan få dig selv til det, kan du også bestille dem i anonym indpakning på nettet. Det er efterhånden blevet standard i diverse kondomshops online og det er der sikkert mange mænd som er glade for!