Jordvarme og solvarme

Hvad er jordvarme?

Lad os starte med at definere hvad jordvarme er for en størrelse. Det er nemlig en meget effektiv og miljøvenlig løsning, som flere og flere danskere benytter sig af.

Jordvarme udnytter solens energi og betegnes derfor også for solvarme. Det er reelt to sider af samme sag.

Jorden bliver konstant opvarmet af solen og det er den energi som et jordvarme anlæg udnytter. Det ser vi mere på nu.

 

Solvarme og Jordvarme anlæg

Et solvarme/jordvarme anlæg kræver ikke andet end strøm og så er det kørende. Det giver et rigtig godt energiafkast og bliver derfor regnet som en vedvarende energikilde af mange eksperter.

Du ligger 1 kWh i puljen og får 3 tilbage. Det er en fantastisk investering for dig og miljøet. Dertil kommer muligheden for at reducere kuldioxidudlejningen. De bedste jordvarmeanlæg kan reducere dem med omkring 75 %.

Man kan med god grund betegne anlæggene for miljøvenlige og prisvenlige på samme tid.

 

Sådan virker jordvarme

Anlæggene består i bund og grund af en slange og en varmepumpe. Jordslangen graves ned i jord og rummer en frostvæske, der bliver varmet op af solen.

Den graves ned i 90-100 centimeters dybde, så den kan overtage en væsentlig del af solstrålernes energi. Den valgte dybde gør, at slangen altid vil være over 3 grader.

Det er reelt frostvæsken der leverer varmen til huset. For den videregiver nemlig varme til huset, hvorefter den omdannes til brugbar energi i hjemmet. Selve varmepumpen vil altså være placeret inden i selve huset.

Priser på jordvarmeanlægget

Jordvarme anlæg er bestemt ikke billige og kan hurtigt koste over 100.000 kr. Det er derfor du altid bør undersøge markedet grundigt og indhente flere tilbud.

Det er metoden til at få flere priser og finde det billigste jordvarmeanlæg på markedet.

Solvarme er helt sikkert kommet for at blive – for hvornår skulle solen stoppe med at skinne? Er du ikke allerede i gang med at udnytte solens energi, bør du gøre det i form af solvarme anlæg og solceller.

Begge er gode investeringer, der kan spare dig for mange penge. Du kan se mere på Jordvarme.dk.