Juicepressere – er det en god ide?

Friskpresset juiceHvis der er noget der er blevet populært blandt danskerne, så er det uden tvivl sundhed. Og hvad er bedre end at vågne op til et friskpresset glas appelsinjuice?

Et glas friskpresset appelsinjuice, kan nemt koste 20-30 kroner. Hvis du selv laver det, koster det ikke mere end et par kroner. Og så er det endda helt frisk og klar til at drikke. Det behøver ikke altid at være om morgenen.

Hvordan fungerer en juicepresser?

Der findes to former for juicepressere. Den ene presser saften ud af frugten, mens den anden slynger saften ud af frugten. Der er forskelle. Nederst i artiklen kan se en video af de to typer juicepressere.

En maskine som presser, får flere vitaminer ud af frugten, da der vil komme mere frugtkød med.

En maskine som slynger vil ikke få lige så mange vitaminer med ud af frugten, men så ’undgår’ du frugtkød. Hvad du helst vil have, er meget individuelt.

Juicepressere der presser, er ofte noget dyrere end juicepressere der slynger. Alligevel er priserne meget individuelle.

Hvis du bare vil have fat i en meget billig model, kan du finde det til en 5-700 kroner. Men hvis du vil have en juicepresser af kvalitet og som kan holde i mange år, så anbefaler vi at give 1500-2500 kroner.

Du kan også købe nogle dyrere juicepressere til en +3000 kroner. Disse er naturligvis rigtig gode og kan holde i mange mange år, og har du mulighed for det, så køb sådan en. Men det er vigtigt at understrege, at det absolut ikke er nødvendigt.

Hvorfor en juicepresser?

Der er mange gode grunde til at vælge en juicepresser, fremfor en anden maskine. Der er absolut ingen tvivl om at der findes mange forskellige køkkenmaskiner, og her er det vigtigt, at du tænker dig godt om. For hvis du ikke tænker dig ordentligt om, så kan du risikere at stå med 10 forskellige køkkenmaskiner på køkkenbordet. Og det er ikke holdbart.

Mange køkkenmaskiner kommer man til at bruge meget i starten, men som ugerne går, bliver det mindre og mindre. Og spørgsmålet er så: er det en god ide at købe en juicepresser?

Det kommer an på dine behov. Er det en trend du har? Eller mener du rent faktisk, at du kan få gavn af en juicepresser – på lang sigt? Her bliver to forskellige maskintyper testet: