Tips til at styrke indeklimaet

Et dårligt indeklima er langt fra godt for helbredet. Faktisk kan det føre utallige sygdomme med sig. Heldigvis er det forholdsvis simpelt at rette op på problemet, hvis du bare er klar på at lufte ud og gøre rent.

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt, at maskiner hjælper din bolig på rette vej. Få gode tips til at styrke indeklimaet i denne artikel. 

Luftrensere, affugtere etc.

I vinterperioden kan temperaturen falde til under frysepunktet flere uger i streg, hvis vinteren er rigtig hård. I sådan en situation er det ikke specielt behageligt at skulle åbne alle vinduer, så den friske luft kan strømme gennem lejligheden.

Heldigvis kan du til de lidt koldere måneder på året få forskellige behjælpelige maskiner til et bedre indeklima. Luftrensere kan sættes op i din lejlighed, så de kan filtrere luften i stedet for, at du er tvunget til at åbne vinduerne og lukke den kolde luft ind.

Affugtere kan også hjælpe meget, da problemet om vinteren ofte bliver, at en lille, varm lejlighed bliver meget fugtig, når temperaturen falder uden for. I stedet for at lade den kolde luft fjerne fugten i din lejlighed, kan maskinen gøre det, så du kan have det trygt og varmt inden døre.

Husk udluftning og hyppig rengøring

Men selvom det er smart med forskellige maskiner til at sikre en bedre luftkvalitet i hjemmet, er den bedste løsning stadigvæk at få luftet en masse ud og at få gjort rent så ofte som muligt. I sommerperioden kan du i hvert fald sagtens få luftet ud, uden at temperaturen skal falde til nulpunktet.

Udover at du slipper for støj, når du for svinger støvsugeren, eller slipper for skimmelsvamp, når du lufter ud, er det selvfølgelig også billigere, end at skulle investere i luftrenser, affugtere og lignende. Det eneste du skal bruge er en støvsuger, eller bare en kost, og vinduer, der kan åbnes.

Normalt siger man, at du skal lufte ud 2-3 gange om dagen i 5-10 minutter for at luften i lejligheden er god. Derudover er det en rigtig god idé at åbne vinduet under madlavning eller at lade emhætten køre under madlavningen og ti minutter efter, du har lavet mad.

Rengøring af din bolig skal foregår ca. en enkelt gang om ugen, selvom mere selvfølgelig ikke skader indeklimaet i hjemmet.

Hos Energispecialisterne kan du læse flere gode tips til at forbedre klimaet i boligen. Det behøver ikke være sværere end som så.